Despre noi

SWISS TRADE, Romania este o societate cu capital integral privat, infiinta in anul 2000, cu sediul social in localitatea Hunedoara, Bdul 1848 nr. 5, judetul Hunedoara.

Societatea detine o experienta de peste 20 ani in domeniul serviciilor de demolare a constructiilor civile si industriale, recuperare deseurilor reciclabile rezultate din demolari, lucrari de pregatire si ecologizare a terenurilor industriale, peste 10 ani de experienta in activitatile de incarcare si transport in cariere de calcar, bazalt, granit si gips si peste 10 ani de experienta in activitatea de incarcare si transport zgura siderurgica precum si procesarea acesteia in vederea valorificarii produselor reciclate din acest material.

De la infiintare pana acum ne-am canalizat toate resursele pentru furnizarea servicilor si produselor la cea mai inalta calitate cu respectarea valorilor noastre: grija fata de oameni, excelenta profesionala si parteneriate cu beneficii reciproce.

Tehnologie

Dispunem de un parc de utilaje complex si echilibrat ceea ce ne permite indeplinirea sarcinilor de lucru indiferent de marimea si felului exploatarii. Operatorii au experienta necesara obtinerii de rezultate performante in conditii de siguranta.

Pentru a satisface cerintele clientilor nostri, am implementat cele mai bune practici în domeniu, standardizate si recunoscute la nivel international.

Dotarea logistica si tehnica confera certitudinea executarii lucrarilor in conformitate cu cerintele clientilor nostri.

Aceste echipamente au dotarile specifice lucrului in cariere sau balastiere precum si pentru lucrari de infrastructura si demolari.

Exploatare cariere

Compania noastra executa lucrari la un inalt nivel tehnologic si profesionalism de exploatare in cariere.

Pentru atingerea nivelului de eficienta maxim compania noastra are implementat un sistem de management operational de performanta pentru a scadea costurile totale de operare.

Demolari

Dezvoltarea permanenta prin tehnica de ultima generatie asigura o viteza mare de executie a lucrarilor si garantia unui lucru bine executat.

Pentru o abordare sistematica pentru identificarea riscurilor privind sanatatea si securitatea ocupationala, urmata fie de eliminarea pericolelor sau de reducerea riscurilor aferente, lucrarile de demolare executate se realizeaza cu protectia totala a obiectivelor invecinate, prin controlarea undei seismice si diminuarea frontului undei de soc, datorita utilizarii celor mai moderne si performante sisteme de initiere.

Pentru desfasurarea optima a activitati de demolare, Swiss Trade are in dotare utilaje si echipamente moderne care asigura obtinerea unor demolari de calitate superioara si specifice domeniului nostru de activitate: excavatoare echipate cu brate de dimensiuni mari specifice activitatilor de demolare, excavatoare de mare tonaj echipate cu picoane, pulverizatoare si foarfeci hidraulice, incarcatoare frontale de mare gabarit, macarale, buldoexcavatoare, masini pentru transport in conditii dificile ,concasoare de beton armat, masini autorizate si echipate special pentru transportul de materii explozive.

Evacuare zgura, manipulare zgura, procesare agregate

Ne-am specializat in evacuarea zgurii calde si o executam in conditii de operativitate si siguranta maxima. Aceasta operatiune este critica din punct de vedere al productiei unui combinat siderurgic si este plina de riscuri.
SWISS TRADE proceseaza cu instalatii si utilaje proprii care utilizeaza tehnologii de ultima generatie pentru a produce agregate de zgura conforme standardelor in vigoare.

Pentru deferizarea zgurei brute folosim componente tehnologice de top pentru recuperare maxima si putem livra diferite fractii dimensionale in functie de cererea partenerilor.

Agregatele din zgura de siderurgie sunt produse obtinute in urma prelucrarii materialelor rezultate in timpul desfasurarii proceselor metalurgice la fabricarea otelului de la combinatul metalurgic ArcelorMital Hunedoara SA (fostul Siderurgica SA).

Agregatele din zgura sunt materiale neferoase, prelucrate in sorturi, cu compozitii si proprietati ce permit utilizarea in urmatoarele domenii:

  • industria cimentului – la fabricarea clincherului
  • tehnica constructiilor rutiere – fundatii, terasamente, constructii de drumuri secundare
  • tehnica constructiilor de cale ferata – fundatii, terasamente
    tehnica constructiilor hidrotehnice – protectii de mal, taluzari, indiguiri
  • tehnica constructiilor civile si industriale – fundatii
  • agricultura – mineralizarea solului, ameliorarea aciditatii solurilor

Din punct de vedere al protectiei mediului, agregatele din zgura de siderurgie inlocuiesc total sau partial agregatele de naturale clasice, fapt ce duce la imbunatatirea calitatii mediului si pastrarii habitatului prin reducerea suprafetelor haldelor de zgura si prin pastrarea ecosistemelor prin neexploatarea resurselor naturale.